Wyrwać z klisz! Nadekspresja w kinie Andrzeja Żuławskiego - Łabarzewski, Jeremiasz (Zeszyty Wiejskie, 2024)
Czym jest nadekspresja w kinie Andrzeja Żuławskiego? W dociekaniach najważniejszą dla mnie kwestią jest szczególna forma wyrazu pojawiająca się w twórczości reżysera. Jaką ma rolę, dlaczego przybiera taką postać? W eseju staram się na te pytania odpowiedzieć.