Polscy mistrzowie teatru w Chinach - Duda, Artur (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2019)
Celem artykułu jest prezentacja wybranych aspektów współpracy teatralnej pomiędzy Polską a Chinami, w szczególności zaś recepcja w Kraju Środka postaci takich jak Jerzy Grotowski i Krystian Lupa.