Recenzja: Scott Barry Kaufman, Carolyn Gregoire "Kreatywni. I masz pomysł na wszystko", tłum. K. Mojkowska, Wyd. Muza, Warszawa 2018 - Sasin, Magdalena (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2019)
Omawiana książka jako pozycja przybliżająca zagadnienie kreatywności spełni swoją rolę przede wszystkim wobec osób dopiero wkraczających w tę dziedzinę wiedzy albo nastawionych na poszukiwanie ciekawostek. Nie należy jednak podchodzić do jej treści bezkrytycznie, lecz traktować ją jako punkt wyjścia do dalszych poszukiwań.