Nauka czytania wyzwalająca myślenie – radość z uczenia się - Wiśniewska-Kin, Monika (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2023)
Tekst jest sprawozdaniem z seminarium naukowego poświęconego wdrożeniu projektu uczenia się w kontekście nauki czytania i pisania. W spotkaniu uczestniczyli: władze Uniwersytetu Łódzkiego, Wydziału Nauk o Wychowaniu oraz przedstawiciele środowiska społeczno-gospodarczego. Omówiono zagadnienia związane z wdrożeniem oraz kwestie dotyczące procesu badawczego.