Słowa mają moc – przykład działania wspierającego poczucie własnej wartości dzieci - Bartoszewicz, Magdalena (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2023)
W artykule opisano zagadnienie psychologii pozytywnej oraz jej zastosowania w edukacji, a także pojęcia takie jak dobrostan i jakość życia. Zwrócono uwagę na poczucie własnej wartości oraz rolę dorosłych w budowaniu poczucia wartości u dzieci. Opisano organizację badań oraz zaprezentowano działania wspierające poczucie własnej wartości stosowane w jednej z białostockich placówek.