Relacja córka – ojciec. Badania biograficzne w perspektywie feministycznej - Ostaszewska, Aneta (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2017)
Niniejszy artykuł jest skromnym przyczynkiem do debaty na temat refleksji nad doświadczeniami biograficznymi, w szczególności dotyczącymi relacji między córką a ojcem. W artykule omawiam przeprowadzony projekt badawczy poświęcony młodym kobietom, studentkom oraz ich postrzeganiu relacji córki z ojcem. Analizie poddaję autobiograficzne eseje kobiet studentek, uczestniczek projektu. Główną ideą tych badań jest dowartościowanie punktów widzenia samych kobiet oraz podkreślenie roli refleksyjności w procesie rozwijania samoświadomości. W tekście próbuję również przyjrzeć się własnemu procesowi stawania się refleksyjną badaczką feministyczną.