Konferencje gerontologiczne z cyklu „Refleksje nad starością” - Muszyński, Marcin (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2020)
W artykule opisane zostały Konferencje gerontologiczne z cyklu „Refleksje nad starością”, które organizowane są przez Katedrę Andragogiki i Gerontologii Społecznej. Głównym celem tych konferencji było rozpoczęcie spotkań poświęconych tematyce szeroko rozumianego procesowi starości i starzenia się. W artykule przedstawiona została także nowa seria wydawnicza – „Refleksje nad starością”.