Muzyka popularna i poważna w edukacji. Koegzystencja czy konkurencja? - Soszyński, Piotr (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2024)
Artykuł omawia współistnienie muzyki popularnej i poważnej w powszechnej edukacji muzycznej. Porusza problem rozróżnienia obu obszarów aktywności artystycznej i dotychczas podejmowanych prób ich zdefiniowania. Podkreśla integracyjny charakter eksploracji odmiennych domen, łączący różne sposoby percepcji oraz ekspresji w kontekście działań edukacyjnych.