Wychowanie–tożsamość–ciało–płeć. Wprowadzenie w problematykę - Gajek, Katarzyna; Desperak, Izabela (Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne, 2022)
Tekst prezentuje zawartość czternastego numeru czasopisma „Nauki o Wychowaniu. Studia Interdyscyplinarne” będącego przestrzenią dla interdyscyplinarnej dyskusji nad związkami procesów wychowania, kształcenia i socjalizacji z kategoriami tożsamości, ciała oraz płci.