Uniwersalizm moralny w czasach politycznego regresu. Jürgen Habermas o współczesności i dziele życia - Czingon, Claudia; Diefenbach, Aletta; Kempf, Victor; Habermas, Jürgen (Władza Sądzenia, 2020)
Jürgen Habermas obchodził w 2019 roku 90. urodziny. Wykorzystaliśmy tę rocznicę jako okazję, aby porozmawiać z jednym z najbardziej wpływowych współczesnych intelektualistów o aktualnych wydarzeniach społeczno-politycznych w kontekście jego myśli filozoficznej. W tym celu odwiedziliśmy go w marcu 2019 r. w jego domu w Starnbergu, gdzie odbyliśmy rozmowę wstępną. Właściwy wywiad przeprowadziliśmy w październiku w formie pisemnej. Claudia Czingon, Aletta Diefenbach i Victor Kempf1