Aktualny stan rozwoju hosteli na terenie Lublina - Myroshnichenko, Liliia; Tucki, Andrzej (Warsztaty z Geografii Turyzmu, 2017)
Artykuł jest próbą przedstawienia poziomu rozwoju hosteli na terenie Lublina na tle wielkości bazy hostelowej w Polsce. Źródłem danych wykorzystanych w pracy jest Główny Urząd Statystyczny. W pracy dokonano charakterystyki lokalizacji obiektów na terenie Lublina, ich oferty oraz przedstawiono ocenę gości na podstawie wybranych portali rezerwacyjnych.