Przestrzeń turystyczna Barlinka w kontekście układów modelowych - Łuć, Bartłomiej (Turyzm/Tourism, 2018)
Artykuł charakteryzuje przestrzeń turystyczną Barlinka w kontekście układów modelowych. Na podstawie przeprowadzonych badań terenowych i licznych analiz atrakcji turystycznych oraz poszczególnych elementów zagospodarowania turystycznego autor dokonał porównania i dopasowania wspomnianej przestrzeni do układów modelowych, opracowanych przez S. LISZEWSKIEGO (1995) oraz B. WŁODARCZYKA (2011). Ponadto przedstawił poszerzoną analizę SWOT wspomnianej przestrzeni turystycznej Barlinka.