Zasoby walorów krajoznawczych Wrocławia i propozycje ich wykorzystania turystycznego - Wyrzykowski, Jerzy (Turyzm/Tourism, 2009)
W artykule przedstawiono ważniejsze wyniki badań nad zasobami walorów krajoznawczych Wrocławia, stanowiącymi przesłanki do kształtowania oferty turystycznej miasta i organizacji przestrzennej ruchu turystycznego.