Evaluation of the Changes and Tourist Usefulness of the Natural Environment at Koronowski Bay - Suggested Research Method - Pietrzak, Piotr (Turyzm/Tourism, 1994)
Praca dotyczy analizy przemian, jakie wywołała działalność turystyczna w środowisku przyrodniczym obszarów położonych nad Zalewem Koronowskim. Autor, posługując się własną metodą badawczą prezentuje zarówno pozytywne, jak i negatywne skutki działalności turystycznej na badanym obszarze za okres osiemnastu lat (1974-1992).