Localisation of Travel Agencies in Łódź - Grzelka, Dorian (Turyzm/Tourism, 1996)
Opracowanie zawiera rezultaty badania, którego celem było poznanie lokalizacji biur turystycznych na terenie Łodzi oraz określenie i analiza czynników o niej decydujących.