Selected Aspects of the Research into the Perception of the Tourist Attractiveness of a Given Area, on the Example of Bagna Biebrzańskie - Pisarska, Barbara (Turyzm/Tourism, 1997)
W artykule autorka podejmuje próbę klasyfikacji percepcyjnych badań atrakcyjności turystycznej, których wyniki traktuje jako tło do zaprezentowania metodyki oraz zaakcentowania potrzeby wieloaspektowości i kompleksowości studiów dotyczących waloryzacji.