Problematyka zakwaterowania turystycznego w czasopiśmie „Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism” - Ambrozik, Małgorzata (Turyzm/Tourism, 2016)
Celem artykułu jest analiza treści publikowanych na łamach czasopisma naukowego „Scandinavian Journal of Hospitality and Tourism”, ze szczególnym uwzględnieniem opracowań dotyczących szeroko rozumianego zakwaterowania turystycznego. Materiały źródłowe zostały zebrane podczas kwerendy w bazie Taylor & Francis Online1, w której są umieszczane kolejne internetowe wydania czasopisma.