Evolution of Spatial-Functional Structure of a Settlement under Influence of Development of Recreation — Example of a Village of Charzykowy near Chojnice - Stachowski, Jan (Turyzm/Tourism, 1992)
W opracowaniu zaprezentowano ewolucję struktury przestrzenno-funkcjonalnej osiedla, stymulowaną rozwojem rekreacji, obserwowaną w nadjeziornej miejscowości Charzykowy koło Chojnic, we wschodniej części Pojezierza Pomorskiego.