The Structure and Atractiveness of the Tourist Space of Poland in the Opinion of the Chosen Group of Toruń Inhabitants - Stachowski, Jan (Turyzm/Tourism, 1993)
Opracowanie zawiera rezultaty badania, ktorego celem było poznanie: 1) struktury przestrzeni turystycznej naszego kraju, spostrzeganej przez grupę urzędnikow administracyjnych m. Torunia; 2) ocen atrakcyjności turystycznej miejscowości i obszarów budujących tę strukturę, przy zastosowaniu jednej z metod skalowania - dyferencjału semantycznego.