The Tourist and Recreational Function of the Łagiewnicki Forest - Hałka, Beata (Turyzm/Tourism, 1994)
Artykuł jest syntezą wyników badań dotyczących turystyczno-wypoczynkowej funkcji Lasu Łagiewnickiego. Przedstawia atrakcyjność turystyczną lasu, stan zagospodarowania turystycznego oraz charakterystykę ruchu turystycznego. Podstawowym źródłem informacji była szczegółowa inwentaryzacja przeprowadzona na obszarze lasu i badania ankietowe, wywiady i obserwacje prowadzone przez autorkę w okresie badawczym w 1992 r.