The Regional Tourist Space as Perceived by Łódź Secondary School Students - Matczak, Andrzej (Turyzm/Tourism, 1996)
Badania percepcji regionalnej przestrzeni turystycznej przeprowadzono wśród młodzieży licealnej Łodzi w roku szkolnym 1990/1991 metodą kwestionariuszową. Wywiady przeprowadzili studenci III roku specjalizacji z geografii turyzmu Uniwersytetu Łódzkiego.