Social – Demographic Changes in the Suburban Zone of Łódź Influenced by Tourism- Example of the Rosanów Administrative Village Unit - Grzelak, Krzysztof (Turyzm/Tourism, 1997)
Praca ukazuje zmiany społeczno – demograficzne dokonujące się pod wpływem ruchu turystycznego (użytkownicy działek letniskowych) w strefie podmiejskiej aglomeracji przemysłowej Łodzi na przykładzie obszaru jednego sołectwa.