The Essence and Features of the Recreational-Tourist Space - Liszewski, Stanisław; Baczwarow, Marin (Turyzm/Tourism, 1998)
Celem artykułu jest próba uporządkowania terminologii oraz analiza przestrzeni rekreacyjno-turystycznej na podstawie znanych autorom prac oraz własnych przemyśleń i badań.