Od Redakcji: Stawanie się ratownikiem górskim - Kacperczyk, Anna (Przegląd Socjologii Jakościowej, 2010)
Artykuł przedstawia problematykę pracy Konstruowanie tożsamości ratownika górskiego autorstwa Piotra Millera. Autorka prezentuje zarówno założenia oraz główne wnioski wspomnianej pracy jak i sytuuje je w obrębie szerzej rozumianych studiów nad „stawaniem się”.