Reklama w konwencji zwiastuna filmowego – perswazja czy manipulacja? - Barczyk-Sitkowska, Agnieszka (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Litteraria Polonica, 2019)
Znane marki, chcąc przykuć uwagę znudzonego reklamami widza, coraz częściej sięgają po advertainment, czyli połączenie reklamy z zabawą i rozrywką. Przykładem tego zjawiska są reklamy w konwencji zwiastunów filmowych. Celem artykułu jest odpowiedź na pytanie: Czy odbiorca takich przekazów jest świadomy, że ogląda reklamę?