Programowanie muzyki w radiowych stacjach mainstreamowych (z uwzględnieniem formatu CHR) - Skrzypkowski, Krzysztof (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Litteraria Polonica, 2012)
Autor opisał zagadnienie programowania muzycznego stacji mainstreamowych (w oparciu o format CHR). Zdefiniował najpopularniejsze formaty radiowe, przybliżył ich historię, wspomniał o podstawowych mechanizmach, o których muszą pamiętać wszyscy programiści muzyczni.