Etyka w pracy dziennikarza muzycznego - Milczarek, Remigiusz (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Litteraria Polonica, 2012)
Autor skoncentrował swoje wystąpienie na problemach etycznych w codziennej pracy dziennikarza muzycznego. Jego zawartość była ściśle związana z recenzją muzyczną w prasie (opartą na przykładach z magazynu muzycznego „Metal Hammer”).