Na drodze do dyktatury. Polityka i propaganda Republiki Weimarskiej w prasie niemieckiej i polskiej w Niemczech do roku 1933 - Ostrowski, Marek (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Litteraria Polonica, 2018)
The article discusses the Polish-German relations in the press during the Weimar Republic.