Teoriodowodowe kryteria logiczności - Maciaszek, Janusz (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Philosophica. Ethica-Aesthetica-Practica, 2003)
W rozdziale piątym analizuję teoriodowodowe kryteria logiczności dla rachunku sekwentów. [ZE WSTĘPU AUTORA]