Diagnoza i terapia zaburzeń percepcji słuchowej u 65‑letniej kobiety - Antczak‑Kujawin, Justyna (Logopaedica Lodziensia, 2022)
W artykule przedstawiono opis przypadku 65‑letniej kobiety z głuchotą starczą oraz trudnościami w przetwarzaniu słuchowym. Omówiono wyniki diagnozy i treningu funkcji słuchowych, wzrokowych i motorycznych przy zastosowaniu założeń metody Warnkego. Wykazano pozytywny wpływ treningu słuchowego metodą Warnkego na funkcjonowanie językowe pacjentki.