Spis prac licencjackich, magisterskich, doktorskich i habilitacyjnych z zakresu nauki o książce, informacji naukowej i czasopiśmiennictwa wykonanych w Uniwersytecie Łódzkim w latach 2011–2015 - Walczak-Niewiadomska, Agata (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Librorum, 2016)
Niniejszy spis zawiera prace licencjackie, magisterskie, doktorskie i habilitacyjne z zakresu nauki o książce, informacji naukowej i czasopiśmiennictwa wykonane w Katedrze Bibliotekoznawstwa i Informacji Naukowej na Wydziale Filologicznym Uniwersytetu Łódzkiego w latach 2011–2015 i jest kontynuacją wcześniej opublikowanych spisów (za lata 1950–2010) (zob. Tadeusiewicz, 2003; Tadeusiewicz & Walczak-Niewiadomska, 2007; Walczak-Niewiadomska, 2010). Prace ułożono w porządku alfabetycznym nazwisk autorów, podano także nazwiska promotorów i rok ukończenia prac. Spis uzupełniają indeksy odsyłające do odpowiednich jego pozycji: chronologiczny, promotorów i przedmiotowy. Umieszczone w spisie prace przechowywane są w Archiwum UŁ.