Metody badania komunikacji i mediów. Perspektywa teoretyczna i analityczna – monografia metodologiczna, poświęcona analizie mediów i zapośredniczonej technologicznie komunikacji - Mikosz, Joanna (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Librorum, 2022)
Recenzja prezentuje publikację Metody badania komunikacji i mediów. Perspektywa teoretyczna i analityczna pod redakcją Anny Barańskiej-Szmitko, która ukazała się w 2021 roku nakładem Wydawnictwa Uniwersytetu Łódzkiego. Jej celem jest przedstawienie zbioru metod badawczych dotyczących mediów i komunikacji opracowanych przez pracowników naukowych Katedry Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej Uniwersytetu Łódzkiego.