Brokerstwo informacyjne w Polsce – przegląd publikacji z lat 2013–2021 - Walczak-Niewiadomska, Agata (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Librorum, 2022)
W artykule zamieszczono spis tekstów dotyczących infobrokeringu wydanych w polskiej literaturze przedmiotu w latach 2013–2021. Publikacja stanowi kontynuację bibliografii, jaka pojawiła się w 2013 r. również na łamach „Acta Universitatis Lodziensis. Folia Librorum”. Podjęto próbę przeglądu materiałów opatrując komentarzem najważniejsze zaobserwowane zmiany, jakie zaszły w ciągu dekady w obszarze postrzegania zagadnienia brokerstwa informacji w Polsce. Spis liczy 91 pozycji opublikowanych w języku polskim i angielskim, na które składają się monografie, artykuły z czasopism oraz rozdziały w monografiach.