Dzieje książki i prasy: przegląd badań za lata 2013–2015: praca zbiorowa / pod red. Bernardety Iwańskiej-Cieślik i Elżbiety Pokorzyńskiej przy współ-pracy Zdzisława Kropidłowskiego i Dariusza Spychały, Bydgoszcz: Wydawnictwo Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego, 2017, 391 ss. - Puchalski, Jacek (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Librorum, 2018)
-