Wykorzystanie czasopism gromadzonych przez PBP Książnicę Pedagogiczną im. A. Parczewskiego w Kaliszu – raport z badań - Pomiecińska, Róża (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Librorum, 2023)
W artykule opisano wyniki badań ankietowych dotyczących wykorzystania czasopism gromadzonych przez Książnicę Pedagogiczną im. A. Parczewskiego w Kaliszu przez nauczycieli, studentów oraz użytkowników biblioteki. Autorka artykułu zwróciła uwagę m.in. na sposoby promocji periodyków, a także wskazała działania mające służyć lepszemu wykorzystaniu czasopism znajdujących się w zasobach kaliskiej biblioteki.