Stopień opanowania sprawności pisania u studenta z dysfunkcją słuchu – studium przypadku - Ruta-Korytowska, Karolina (Acta Universitatis Lodziensis. Kształcenie Polonistyczne Cudzoziemców, 2019)
Celem artykułu jest opis wybranych trudności, których doświadczał student z wadą słuchu w zakresie tworzenia tekstów w języku polskim. Materiał badawczy pochodzi z prac niedosłyszącego studenta Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, który uczęszczał na fakultatywne zajęcia z praktycznej znajomości języka polskiego.