Poprawa jakości życia poprzez branding miejsca na przykładzie dzielnicy Lashkar Abad w Ahwaz (Iran) - Erfanian Salim, Mona (Konwersatorium Wiedzy o Mieście, 2018)
Miasta współczesnego Iranu posiadają wiele walorów turystycznych, w oparciu o które można budować markę miejsca. Ulica Anousheh w dzielnicy Lashkar Abad w Ahwaz reprezentuje dobre praktyki w tym zakresie. Jest to dziś dynamiczna przestrzeń publiczna w kontekście turystyki, która stała się znana pomimo nieodpowiedniego zaplecza gospodarczego i społecznego. Autorka artykułu, wykorzystując m.in. analizę wywiadów z interesariuszami, przedstawia proces zmian i eksponuje aspekty oparte na zasadach brandingu miejsca. Wyniki pokazują, w jaki sposób można poprawić rozwój obszarów miejskich w oparciu o walory turystyczne.