Gospodarka wodna w Singapurze - Szyja, Paulina (Gospodarka w Praktyce i Teorii, 2017)
W artykule została podjęta kwestia gospodarki wodnej w Singapurze w kontekście rozwoju kraju. Od czasu uzyskania niepodległości władze polityczne kraju dążą do przekształcenia negatywnych skutków lokalnych warunków w sukces. Brak zasobów wodnych stał się przyczynkiem do rozwoju innowacji. Ponadto zdobyta wiedza i doświadczenie pozwalają na świadczenie usług zagranicą w dziedzinie zrównoważonych środowiskowo praktyk.