OCENA POZYCJI RYNKOWEJ MAREK podczas realizacji STRATEGII CO-BRANDINGU - Grębosz, Magdalena; Otto, Jacek (Acta Universitatis Lodziensis. Folia Oeconomica, 2015)
W warunkach współczesnego rynku, marka jest punktem odniesienia, umożliwiającym konsumentowi ocenę zarówno materialnych cech produktu, jak i fundamentalnych niematerialnych wartości związanych z marką. W artykule przedstawiono metody oceny pozycji rynkowej marek – wyrażanej poprzez ocenę kapitału i wizerunku marek – stosowane podczas poszczególnych etapów realizacji strategii co-brandingu.