Między słowem, milczeniem i… słowem. O wierszu *** ["Czas na mnie…"] z tomu "Płaskorzeźba" - Dakowicz, Przemysław (Czytanie Literatury. Łódzkie Studia Literaturoznawcze, 2013)
Artykuł jest próbą analizy i interpretacji jednego z najbardziej „ascetycznych” pod względem formalnym utworów poetyckich Tadeusza Różewicza — wiersza *** ["Czas na mnie…"] z tomu "Płaskorzeźba".