Czym jest dziś czytanie literatury? - Różycki, Tomasz (Czytanie Literatury. Łódzkie Studia Literaturoznawcze, 2014)
W odpowiedzi na pytania ankiety Tomasz Różycki mówi m.in. o kondycji literatury i czytelnictwa we współczesnym świecie