Czym jest dziś czytanie literatury? (Ankieta 2) - Koziołek, Ryszard (Czytanie Literatury. Łódzkie Studia Literaturoznawcze, 2015)
W odpowiedzi na pytania ankiety, literaturoznawca opowiada o swoich czytelniczych pasjach.