Recenzja książki Grzegorza Kotłowskiego i Elżbiety Starek, Łacińskie inskrypcje w kościołach Gdańska. Bazylika Mariacka, Pelplin 2013, Wydawnictwo „Bernardinumn”, ss. 105 - Hartleb-Kropidło, Barbara (Collectanea Philologica, 2014)
Auctores eius libri, Grzegorz Kotłowski et Elżbieta Starek, omnes inscriptiones (numero 31) imprimis XVII saeculo p. Chr. n. confectas, quae in Basilica Minore Gedani inveniuntur (etiam in adiunctis photographiis) demonstrant. Maxima eorum pars ad vitam et activitatem nobilissimorum civium urbis Gedani pertinet, qui saepe magistratus publicos ac alia munera, e.g. magistrorum vel sacerdotum gerebant, et in gravibus politicis atque religiosis eventibus versati sunt. Magna cum diligentia ac artis epigraphicae linguae que Latinae scientia Auctores omnes inscriptiones in linguam Polonicam transferunt et necessarias notas de personis in inscriptionibus commemoratis praecipue de eorum activitatibus addunt. Hoc in modo hic liber qui de historia urbis Gedani et eius civium activitatibus narrat pro hominibus philologiae studiosis, historiae ac aliarum disciplinarum peritis perutilis certe ostendebitur.