MODLITWA PAŃSKA W ANTYCZNYM "TOPOS" GATUNKOWYM - Zalewska-Jura, Hanna (Collectanea Philologica, 2013)
De similitudinibus ad structuram pertinentibus inter Orationem Dominicam Evangeliosecundum Mathaeum insertam ac frequentes in litteris Graecorum antiquorum preces ad deosdisputatur. Cum supplicationes litterariae investigatae olim essent a K. Ausfeldo, demonstratumest eas plena forma ex partibus tribus constare, quas ille vir doctus invocationem, partem mediamet preces ipsas nominavit descripsitque. In Oratione Dominica eiusmodi elementa structuraeinveniri possunt: Pater noster, qui es in caelis congruit ad invocationem cum epithetis laudantibus.Tres supplicationes sequentes quoque laudationis species putentur. Orationes a versu 11 ad finemconsentiunt cum parte, quae preces ipsae vocatur. Versus autem sicut et nos dimmittimusdebitoribus nostris, qui in formam dimismus corrigendus est, parti mediae responere potest.