Etyczny wymiar metempsychozy w dialogach Platona - Tylak, Aneta (Collectanea Philologica, 2011)
Antiqua doctrina de mortuorum animis nova in corpora redeuntibus, quae a plerisque „metempsychosis”, a nonnullis autem „reincarnatio” vocatur, in Platonis philosophia morali magni momenti est. In operibus suis Plato doctrinam eam variis historiis mythicis exponit. Quid philosophus fabulis illis explicare contenderit, quales quaestiones nobis ante oculos posuerit qualesque solutiones dederit in hac commentatione cogitatur.