Medea w tradycji przedeurypidejskiej - Budzowska, Malgorzata (Collectanea Philologica, 2004)
Materia dissertationis nostrae sunt fabulae et opera sriptorum Gracorum ante Euripidem, quae ad personam Medeam perinent. Implicandum fabulas cum rebus gestis nationis Minyadum, qui Argonautae putantur, signatur. Primum tamen mutatio aspectus Medeas in litteris Graecis notatur.