De rerum fictis imaginibus et ipsarum veritate in Menandri "Dyscolo" - Bologna, Orazio (Collectanea Philologica, 2004)
Maximus comoediarum auctor fuit Menander Atheniensis, qui vivus mortuusque praesertim in summam gloriam apud posteros venit, quamvis opera, Alexandrina bibliotheca incensa, omnia periissent. Sed docti et eruditi illa aetate, qua comoediae integrae adhuc exstabant, ad rectos mores docendos, DCCLVIII sententias vel gnomas, ut verbo Graeco soliti erant appellare, alacres deprompserunt.