Sofoklesowa wersja mitu o Hermesie w świetle innych źródeł literackich - Zalewska-Jura, Hanna (Collectanea Philologica, 2004)
Non est dubium,quin IV hymnum Homericus in Mercurium atque Indagatores Sophoclis veterrima servata exemplaria fabularum de pueritia Mercurii sint.In disputatione igitur de similitudinibus et diferentiis inter utrumque opus atque inter alia litterarum testimonia tractatur, ut eo modo demonstrari possit Sophoclen Hymnum Homericum non solum nosse sed etiam imitatum esse.