Rzymski elegik Serwiusz Sulpicjusz - znany czy nieznany? - Witczak, Krzysztof (Collectanea Philologica, 1995)
Libro quarto Corporis Tibulliani continentur ignoti poetae longa elegia, quae PanegyricusMessallae vulgo appeIlatur (IV, I), quinque elegiae auctoris, quem "Sulpiciae laudatorem" voco(IV, 2--6), sex brevia elegidia sub Sulpiciae nomine servata (IV, 7-12) et postremo duae elegiaeTibuIlo adiudicatae (IV, 13-14).Multi viri docti iam diu disputant, qui fuerit "Sulpiciae laudator". Qui poeta talem distichielegiaci structuram adhibere solebat, qualis ante Ovidium exculta est.Constat autem auctorem elegiarum IV, 2--6, quae de amore Sulpiciae erga Cerinthum narrantatque a muItis viris doctis Tibulli opera ducuntur, "Sulpiciae laudatorem" fuisse. Quisnam is essetet quare Matronalium die elegiam III, 8 Sulpiciae donasset, quaerebatur. Nova opinio ad ignotipoetae personam, eius vitae aetatem otiumque litterarium spectans nostro in opusculo propositaest. Ex meis investigationibus apparet Servium Sulpicium Quinti Horatii Flacci amicumaequalemque aetate (Hor., Sat., I, 10, 86), elegiarum scriptorem (Ovid., Trist., II, 441; Plin., Ep.,V, 3, 5) se poetriae fratrem firmissimumque "Sulpiciae laudatorem" praestare.