W sidłach "libido". Motywy seksualne w greckim dramacie satyrowym - Zalewska-Jura, Hanna (Collectanea Philologica, 2012)
Cum fabulae satyricae nomen suum a choro satyrorum, quorum natura ad sexum conciliata semper hominibus in mentem veniebat, accepissent, materia sexualis in dramatibus invenienda erat. Notandum est choreutis unicum vestimentum peridzoma cum magno pene a fronte fuisse. Qua de causa iam imago speciesque participum chori obscoena fuisse videbatur. At in hac disputatione de lascivia et iocis sexualibus textis fabularum insertis narratur. Exempla a fragmentibus Dictyulcorum et Amymonae Aeschyli, Achillis amatores Sophoclis atque Sylei et Cyclopis Euripidis deducta quo modo tres tragici materia sexuali uti sint ad lusum hilarem construendum demonstrant.